Wednesday, September 26, 2012

Gozo - Dag 3

Dag 3 Azure Window - Djerba

De plannen om het rustig aan te doen zijn nog niet helemaal vergeten maar het kriebelt toch al snel om op verkenning te gaan op dit gezellige eiland. Vandaar vandaag al een uitstapje naar Azure Window en Djerba Inland Sea.

Azure window is letterlijk een venster op de zee. Waarschijnlijk het meest gefotografeerde plekje in Gozo. Het zicht is dan ook werkelijk verbluffend mooi.
Na de nodige fotosessie, dalen we af naar beneden aan de voet van Azure Window, waar the blue hole ligt. Dit is één van de beste duikplekken in Europa (en in de wereld). 
Wij zijn geen duikers maar snorkelen kan ook. En de kinderen hebben geen schrik om over/in het diepe blauwe gat te duiken.

Na een lekkere lunch op het terrasje naast de parking, lopen we even de hoek om, om  een kijkje te nemen bij de inlandse zee.
Net als in Victoria, treft me de kleinschaligheid en gezelligheid van deze locatie. De kinderen zwemmen naar hartelust tussen de bootjes naar de tunnel richting zee, terwijl ik geniet van de stralende zon die we in Belgie tot nu toe gemist hebben.

No comments: