Monday, October 8, 2012

Gozo - Dag 11

Dag 11 Vistochtje

De kinderen willen al lang eens gaan vissen. En vandaag is het zover.
We vertrekken vauit Xlendi Bay met onze eigen boot(je). Een schipper hebben we er voor de zekerheid bijgeboekt. Wij zijn niet zo'n zeebonken.

De jonge schipper geeft de kinderen een vislijn in handen en legt ons uit dat om kans te maken om vis te vangen, we minstens 1 uur uit de baai, van het eiland weg dienen te varen.

Wij varen voorbij de kliffen van Xlendi, recht in volle zee. Na een goed halfuur varen, beginnen mijn en zoons ingewanden te keren en kort nadien hangt hij over de boeg, groen van zeeziekte.

We besluiten (zeer tegen de zin van dochter) het vistripje te annuleren en naar rustiger vaarwater terug te keren en te gaan snorkelen in de baaien rondom Gozo.

Met de gas vol open, gaat het tegen speed tempo (dit brengt het goede humeur bij dochter wel terug) naar de baai van Fungus Rock. Daarna varen we onder het Azure Window door.


De schipper is een jonge Engelsman wiens grootouders hier wonen en die hier de zomers doorbrengt en als vakantiejob met toeristen uit varen gaat. Hij kent de streek als z'n broekzak en gidst ons naar mooie kleine baaitjes om te zwemmen.


Geen vis gevangen maar het eiland van z'n mooiste kant gezien!

No comments: