Monday, October 1, 2012

Gozo - Dag 5

Dag 5 Ġgantija


Een hele dag thuisblijven en aan het zwembad liggen lukt moeilijk. Het kriebelt veel te erg om op stap te gaan. En nu we hier zijn willen we alles gezien hebben, dus op deze warme ochtend toch een kleine excursie naar de tempels van Ggantija.

Het verhaal dat een reuzin met een kind op haar arm, deze tempel zou gebouwd hebben op 1 nacht, vinden onze kinderen te ongelooflijk. Maar ze hebben wel hun bedenkingen hoe mensen in die tijd (zelfs al voor de piramides) deze rotsblokken zouden kunnen geplaatst hebben zonder kranen of andere werkinstrumenten. Dochter zou graag een teletijdsmachine hebben om het met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

Na de tempel, bezoeken we ook een nabijgelegen molen Ta' Kola (zit mee in het entreeticketje van de tempel). Klein maar fijn museumpje.

De beide uitstappen zijn voldoende om onze voormiddag te vullen. Zo zijn onze uitstapkriebels voor vandaag voldaan en vullen we de namiddag met platte rust.

's Avonds gaan we nogmaals naar Victoria voor een lekker dineetjes op het marktplein. De straten zijn allemaal versierd en verlicht voor de aanstaande feestdag van Maria op 15 augustus.

Na het eten, flaneren we nog even over de hoofdstraat die verkeersvrij is gemaakt voor een optreden van de lokale fanfares.


No comments: