Thursday, May 24, 2012

Istanbul, dag 2

Na een onrustige nacht, worden we om half vijf 's morgens gewekt met de oproep van de iman voor het ochtendgebed. De kinderen slapen er gelukkig rustig doorheen. Eens uitgeslapen en na een uitgebreid ontbijt besluiten we te voet de omgeving van het hotel te verkennen.

We bezoeken de Süleymaniye-moskee en zijn dadelijk onder de indruk van de grootte, de schoonheid en de rust die er heerst. Een hoogtepunt om mee te beginnen.

Even later lopen we compleet verloren in de achterliggende straten vol winkels met bestek, borden, potten en pannen. Op goed geluk lopen we verder naar beneden om aan te belanden bij de Egyptische bazaar.
De geuren en lekkernijen doen onze maag rammelen dus we stappen het eerste het beste barretje binnen voor een goeie dürüm. Na onze honger gestild te hebben, gaan we op weg naar de nieuwe moskee, maar niet alvorens eerst over de planten- en huisdierenbazaar te kuieren en alle konijntjes, parkieten, poesjes en hondjes te bewonderen.

Het weer is de ganse dag al wisselvallig en meer buien komen opzetten. Om toch droog te blijven, besluiten we om aan de voet van de Galatabrug in te schepen voor een cruise over de Bosporus.
Met aan de ene zijde Azie en aan de andere zijde Europa, varen we tot Anadolu Kavagi. Bij aankomst giet het pijpestelen dus ipv naar Yoros Castle te wandelen, genieten we van een turkse koffie in een van de vele restaurantjes.

Na de boottocht, zakken we terug af richting hotel en genieten we van een lekkere maaltijd uit de keukens van de sultan.

No comments: