Thursday, May 24, 2012

Istanbul, dag 3

Na een goeie nachtrust gaan we vandaag de grote toeristische trekpleisters bezoeken. We wagen ons deze morgen met een taxi in het razend drukke verkeer. Zonder rekening te houden met enige verkeersregels (eenrichtingsstraat, wil dat iets zeggen?), rijdt de chauffeur ons vlotjes tot aan de Sultan Ahmet moskee.

Het valt ons dadelijk op hoeveel drukker het hier is tov van de buurten die we gisteren bezochten. Busladingen toeristen worden hier gedropt. We houden niet van deze drukte maar we kunnen toch maar moeilijk deze blauwe moskee aan ons voorbij laten gaan. En het is het wachten waard.

Vervolgens een nieuwe file om binnen te raken in de Aya Sophia. Deze maakt nog meer indruk. De kinderen vinden de zwetende zuil hier het interessantste en doen elk een wens.

Na een verkwikkend drankje (lunch slaan we maar over vandaag) gaan we ondergronds in de Basilica Cisterne. Heel mooi verlicht en decor voor verschillende films. Ook hier weer een huilende zuil, die de kinderen zeker willen aanraken. Hopelijk komen al hun wensen uit.

Na de Basilica Cisterne, is het al laat in de namiddag en waarschijnlijk niet meer de moeite om nu nog het Topkapi paleis te gaan bezoeken. Dus we genieten wat van het zonnetje in het park rondom het Topkapi paleis en wandelen terug richting hotel.

Een hamman of turk bad stond ook op het verlanglijstje om te doen tijdens deze vakantie.
In de buurt van ons hotel is een historische oude hamman. Een beetje verlegen in het begin maar even later, genieten de kinderen evenzeer van de warme marmeren banken, het water, de scrub & zeepmassage. Met een babyvelletje staan we 2 uur later terug buiten. Klaar voor een dineetje en weldoende nachtrust.

No comments: