Thursday, May 31, 2012

Istanbul, dag 5

Onze laatste volledige dag in Istanbul. Vandaag staat er niets op de planning. Met de taxi reden we de tweede dag langs Kennedy Cadessi en daar zagen we van ver een vismarktje en wandelboulevard.

Omdat het schitterend weer is vandaag, besluiten we het marktje te voet te gaan zoeken. We lopen (alweer) verloren in de vele winkelstraten van Istanbul maar bereiken ons doel sneller dan verwacht.

De Kumkapı Fish Market, aan de voorzijde zijn er allemaal kraampjes die verse vis/kreeft verkopen. Aan de achterzijde zijn er verschillende visrestaurantjes. Omdat het nog te vroeg is om te lunchen, wandelen we eerst verder langs de zee van Marmara. Op de rotsen staan schietkraampjes en dranktentjes opgesteld. De kinderen amuseren zich in de fitness speeltuin. Terwijl zij zich moe maken, genieten wij op een bankje van de stralende zon. Die hebben we dit jaar al te veel moeten missen.

Tegen het middaguur keren we op onze stappen terug en eten superverse vis in een van de restaurantjes.

Na de lunch vervolgen we onze weg over de wandelboulevard langs het water. We volgen de oude stadsmuur. Door een van de poorten steken we over, terug naar het oude stadsdeel om aan te belanden bij het Topkapi paleis.

Ik wil nog graag het archeologisch museum bezoeken maar de kinderen niet. Ze willen liever buiten lopen. De meerderheid wint, dus ipv naar het museum gaan we naar de Hippodroom.

Na de hippodroom, zakken we terug af in de richting van het hotel. We omzeilen deze keer de grote bazaar maar de omliggende straten zijn ook één groot shopping center met eindeloos veel winkels. Ik heb nog nooit zoveel winkels in m'n leven gezien. Je vraagt je af hoe die allemaal kunnen overleven.

Als afsluiter van onze reis, gaan we thee drinken en waterpijp roken in een theetuin in de schaduw van de Süleymaniye-moskee. 't Is hier aangenaam toeven en tevreden blikken we terug op deze mooie dagen.


No comments: