Thursday, May 23, 2013

Rome - Dag 2

Het Colosseum staat met stip on één in het verlanglijstje van zoon dus we beginnen vandaag in die wijk.

We nemen de metro naar Circus Maximus, beelden ons in dat we een volbloed paard zijn en galloperen over het grasveld van de voormalige renbaan.

Achter de hoek van Circus Maximus, ligt de Piazza Bocca della Verità. We steken onze hand in de steen en hebben al onze vingers nog. Wij spreken altijd de waarheid.

Daarna gaan we heuvel op langsheen het Forum Romana. Van bovenaf heb je een mooi zicht over de ruines.

Na een korte rustpauze en blitzbezoek aan het Monument van Victor Emanuel II, gaan we eindelijk naar het Colosseum. De wachtrij is lang maar wordt volledig vergeten eens we binnen zijn. Zo indrukwekkend. De verwachtingen van zoon worden volledig ingelost en het kost hem geen enkele moeite om te fantaseren hoe gladiatoren hier vochten voor hun leven.

Onze voeten zijn ondertussen al afgesleten. We nemen de metro terug om een ijsje te gaan eten op de Spaanse trappen en een muntje te gooien in de Trevi fontein.

's Avonds na een opfrissing, lopen we in onze buurt, naar het Sint Pietersplein. Leuk extraatje voor zoon; op de boulevard naar het plein staan in colonne een stuk of 50 Lamborghini's te blinken naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het merk.

Nog een lekker dineetje en de dag is geslaagd.

No comments: