Thursday, May 23, 2013

Rome - Dag 3

De benen zijn nog moe van gisteren maar dat weerhoudt ons niet om vroeg op te staan en zelfs nog voor het ontbijt op pad te gaan naar de Sint Pieters Basiliek.

En onze tactiek werkt, er is geen file om binnen te raken. We bewonderen de rijkelijk gedecoreerde basiliek, beklimmen de koepel en kijken uit over Rome. Terwijl we boven staan, zien we dat de colonne Lamborghini's op punt staan te vertrekken. Snel, snel naar beneden om de laatsten net te zien vertrekken. Het geluid van de ronkende motoren is indrukwekkend.

Na een ontbijtje, gaan we op weg naar Palazzo Valentini. Het Palazzo Valentini is in gebruik door de provincie maar in de kelders van het paleis, werden bij opgravingen een oud Romeins woonhuis ondekt. Het Domus Romane is enkel in kleine groep te bezoeken. Via projecties laten ze zien hoe het huis eruit moet gezien hebben. Zeer knap gedaan, een aanrader! Als afsluiter van het bezoek, volgt er nog een film over het verhaal dat is afgebeeld op de zuil van Trajanus. Precies een stripverhaal, volgens onze kinderen.

Iets dat op dochter haar verlanglijstje om te zien stond, was het kattenforum oftewel Area Sacra del Largo Argentina. We telden wel 64 poezen.

Van daar is het niet zo ver meer naar het Pantheon. Ondertussen was het beginnen regenenen maar dan ben je bij het Pantheon niet aan het geschikte adres. Het regent er gewoon binnen.

Na een ijsje zoeken we onze kamer terug op en na wederom een lekker dineetje, kruipen we vroeg in ons bed.

No comments: