Tuesday, May 28, 2013

Rome - Dag 4

Onze laatste dag in Rome. De bedoeling was om onze handbagage te deponeren in station Termini en dan wat rond te rijden met het openbaar vervoer.

Helaas hadden veel toeristen hetzelfde idee en was de wachtrij aan het bagage depot ontzettend lang. Dan maar op stap met bagage. Omdat onze voeten nog pijnlijk zijn van al het stappen, nemen we vandaag de bus, tram en metro.

Voor Termini beginnen we onze rondreis met de bus. Om vervolgens over te stappen op de tram. Tussenstop bij San Clemente.

Daarna terug de tram op met overstap naar een bus om uit te komen bij de Engelenburcht. Helaas mogen we met bagage de burcht niet bezoeken en is er geen bagagedepot. Dan maar wat slenteren tussen de kraampjes op en langs de brug voor de burcht.

Nu onze beentjes terug zijn ingesmeerd, gaan we naar Piazza Navone. Onderweg lopen we verloren in de kleine achterstraatjes. Na de zoektocht, hebben we zeker een ijsje verdiend.

Vervolgens maken we nog een wandeling langs de Tiber, langs het Justitiepaleis, om ten slotte aan te belanden bij Metro station Lepanto.

Vandaar uit gaan we naar de luchthaven, waar we rustig te tijd nemen voor ons laatste avondmaal op Italiaanse bodem.

Als het donker wordt, vliegen we terug naar huis.

No comments: